OVER ONS

HET BEGIN

Het idee om bier te brouwen ontstond op het Amsterdams Bokbierfestival in de beurs van Berlage. In 2009 ben ik  begonnen met het brouwen van bier. Dit was zo leuk dat ik besloot om professioneel bier te gaan maken. In 2010 heb ik als vrijwilliger gewerkt bij Breugems Brouwerij in Zaandam. Dat was een leerzame periode en heb ik met diverse vakmensen kennisgemaakt. 

BIERSOMMELIER

In juni 2013 ben ik geslaagd voor mijn opleiding tot internationaal Biersommelier bij de Doemens Akademie te Gräfelfing. Deze opleiding heeft een samenwerkingsverband met Stibon (Stichting Bieropleidingen Nederland). De kennis en vaardigheden die ik in de opleiding heb geleerd worden gebruikt om de klanten beter te kunnen voorlichten over bier, de bieren te verbeteren en eventueel bier-spijscombinaties te maken.

GESCHIEDENIS VAN BIER

In 2014 volgde ik een cursus over de geschiedenis van bier in Nederland, een goede achtergrond voor het verder uitwerken van een Enkhuizer bierbrouwerij. De meest interessante bieren vind ik bieren die zich positief kunnen onderscheiden binnen hun type of bieren die zich buiten hun stijl positief onderscheiden. 
Share by: